Sveiki, turiu keletą klausimų apie svarmenis ant kojų.
Taigi ar nešiojant reguliariai svarmenis ant kojių apie dvi-tris valandas jie padėtų (šuoliui, greičiui, staigumui).
Ar jie turi kokių nors šalutinių poveikių? ( Sąnariai ir pan.)
Ir gal kas juos nešiojote ar nešiojate? Kaip rezultatas? Ar jie yra tikrai efektyvus?
t2x parašė:
Jie padėtų susivaryt sanarius ir tiek. Jei nori su svoriais dirbt, eik i sporto kluba.
O šeip dėl ko taip manai? Man atrodo ten du ar trys kilogramai nelabai ką ir padėtų suvaryt, tuo labiau jei juos nešiojant reguliariai tik po dvi tris valandas.
Geriau svarmenis ant viršutinės kūno dalies dėti, nes jei dėsi tie pėdom bėgiojant veiks didesnė išcentrinė jėga nuo kelio ir po truputėlį atsiras problemų O dedant ant viršutinės kūno dalies, tai veiks tarsi priaugtum svorio ir žalos praktiškai nebus.
t2x parašė:
Ne tiesa. Nes viršsvoris taip pat įtakoja traumas ir problemas su sąnariais...
Tai aš ir nesakiau, kad nieko nebus Jei protingai nedidelius svorius naudosi, tai įtakos didelės nebus. Ta prasme reikia po truputį kūną pratint, o ne iškart 10kg užmest ar daugiau
Visu pirma, Marti, rasyk lietuviskai.. Labai jau sunku tavo mintis perskaityt..
Visu antra, juk negamina vien tik po 15kg svarmenis? Yra ir gerokai lengvesniu? Taip, nuo ju ir reiketu pradeti.
Pats esu naudojes tik pilvo preso pratimams,atsispaudimams pasunkinti,dirbant pratimus su kojomis,bet apie begiojima negalvojau,nes visgi sutikciau galima rizika kojoms