Praėjusių krepšinio sezonų naudingiausi krepšininkai
Milošas Teodosičius - naudingiausias (2009-2010) reguliaraus Eurolygos sezono žaidėjas. 23 metų 195 cm ūgio serbas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai ant parketo praleido po 30 minučių, pelnė 13,5 taško, atkovojo 2,5 atšokusio kamuolio, atliko po 5 rezultatyvius perdavimus bei perėmė 1,8 kamuolio. Gynėjas šiame sezone rungtyniavo Pirėjo Olympiacos komandoje.
Sveiki
Taigi pamčiau,kad vipūškė esu tai nusprendžiau papiešt dienoraštį.Esu Lukas Bitinas iš nedidelio vakarų lietuvos miestelio Pagėgių.Lankau krepšinio treniruotes nuo 12 metų (man dabar 16,gim. 1993-07-11) su esminėm pertraukom.Iki praeto sezono krepšinyje buvau - 0.Bet šį čempionatą,kai komanda prasibrovė į MKL ir gavau progos atsiskleist,bandžiau tai padaryt.Pradžioj žiaurei nesisekė,buvau 12 žaidėjas praktiškai,išleisdavo kai likdavo 5 minutės ir viskas aišku.Komandai labai nesisekė,paskutineme divizione užėmėm priešpaskutinę vietą,nes komandos žaidimas sukosi per vieną žmogų,nes jis vienintelis labai gerai žaidė krepšinį.Be to,mūsų komanda labai žema,centro ūgis 190cm ir tai aukščiausias žaidėjas komandoj.
Kas apie varžybas,tai praeitą sezoną prasedėjau ant suolo,ant galo ten biški pasivaidenau,bet labai prastai žaidžiau.To priežastis buvo tai,kaip ir kai kurių iš jūsų-nepasitikėjau savimi.Aš viliuosi,jog tą baimę kitais metais įveiksiu.Svajoju daug apie kitus metus,statau save į įvairias pozicijas ir t.t.Bet Viskas priklausys nuo trenerio ir nuo to,kiek daug aš treniruosiuosi,o planuoju daug.
Mano treneris yra Ervinas Kuncaitis (Lietuvos ryto ir Lietuvo rinktinės trenerio assistento dėdė).Na toks treneris puse velnio,kartais nepatinka jis,kartais nors ant rankų nešiok.Kadangi pagėgiai nėra diodelis miestelis(~3000gyv.),tai dauguma mūsų yra mažiukai.Įžaidėjo grandis yra stipriausia,nes į 1993 komandą kviečia ir jaunesnius.
Mano pozicija yra įžaidėjas,bet iki šio sezono vidurio nelabai norėjau sportuoti.Bet po to jau prasidėja.Nepraleidau nei vienų treniruočių.Labai daug ir sąžiningai dirbau,ne tik treniruotėse,bet ir namie,individuoaliai.Treneris tai matė ir praktiškai sezono gale jau ta[pau 6 žaidėju,nes įžaidėjo pozicija yra labai stipri(praktiškai to žaidėjo niekada nesodina).Tačiau komandą jau paliko du starto penketo žaidėjai ir manau,jog būsiu įtrauktas į starto penketą,galbūt bus tokia strategija,kai aikštįje bus du įžaidėjai,nors Andriui(tas startinio penketo įžaidėjas) įra priimtinesnis atakavimo į krepšinį stilius,negu komandos dirigavimas,na bent jau aš taip manau.Galbūt kitais metais nueisim daug,bent jau tuo tikimės.
Pagėgių krepšinio lygoje tas pats treneris neįtraukė manęs į PUM komandą(Papildomo Ugdymo Mokykla) o pasikvietė kitų žaidėjų.Buvau supykes iki pat dabar esu,bet tada mane pakvietė viena komanda "Stihl",ten daug draugų,yra siela,žaidimas.Tačiau aš nebuvau jų paraiškoj,tad negalėjau žaisti.Užtat kitą sezoną PKL jau žaisiu už šią komandą,nors žinau,kad treneris norės mane pasikviesti į PUM,bet aš atmesiu šį pasiūlymą ir nežinau kaip jis į tai reaguos,ko gero išmes iš treniruočių.Tačiau aš nesiklaupysiu ant kelių,sakysiu tiesiai šviesiai,kad kiti žaidėjai PUM buvo tikrai žemesnio lygio nei aš.Be to žinau,kad rungtyniausiu komandoje,kurioje manes laukia ir nori
Pagaliau liepos pirma ir pradedu ruoštisd sezonui.Treniruotės prasidės tik rugpjūčio vidurįmtad noriu pasiruošti maximumui ir pademonstruoti treneriui naujus rezultatus.Dabar pabegioju,ir po to keliausju prie turniko.Greitu metu pareis sportiniai papildai,kurie dadės man šiek tiek jėgų bei masėės.Tai tierk
2010-07-03 :
Whew,dvi įtemtos treniruočių pilnos dienos.Vakar bėgau krosiuką,tai išbėgau 4.5km,o šendien 6 km ir manau,kad tai jau yra neblogai.Papildų pagalba matau,kad masė pamažu didėja,augu ir pats.Gyvenu treniruočių ritmu.Fizinį pasirengimą baigsiu kitos savaitės pabaigoje,tada kibsiu į krepšinio savybių ugdymą
2010-07-15 :
Nu ką,rytoi baigsiu fizinį pasirengimą,nes baigsis papildai.Matau,kad iš kūdenos tapau vidutinio sudėjimo žmogumi.Dabar 6-7km krosiuką atsiputes nubegu,jėgos atsirado iki soties.Nuvariau pamėtyt į kašį kažkatrą dieną tai susinervines gryžau-nei pataikau,nei pasivarau.Tai jau reiks kipt į darbą aikštelėje.Parėjo ir nauja krepšinio apranga komandos,už kurią žaisiu,bei nauji Nike Hyperize sportbačiai.Labai džiaugiuosi ir laukiu treniruočių
2010-07-28
Gyvenu treniruočių laukimu.Kiauras dienas prie krepšinio praleidžiu,po biškutį gerėja įgūdžiai:metimas,taiklumas iš vidutinio,veržimasis,driblingas.Be to priaugau masės ir raumenų,tad jau galėsiu žaisti aršiau.Blyn kaip laukiu treniruočių ;s
2010-08-07
Visą savaitę dirbu krepšinio įgūdžių lavinime.Kartais net smagu žiūrėt,kaip metu į krepšinį arba varausi kamuolį.Pradedu jaudintis prieš treniruotes,ką pasakys treneris ir kaip atrodysiu prieš komandos draugus.Su kai kuriais jau buvau susitikes,žaidėm krepšinį tai juos visa galva pranokstu,nors jie starto 5 žaidėjai.dar per savaitę iki treniruočių pagerinsiu tritaškius(jei kas žinot,patarkit kaip ;? gal kas programą kokią žinot ar šeip iš patirties.)ir būsiu savo sportinės formos viršūnėj.Labai norėjau į smalininkus+netoli gyvenu,bet iš tiesų brangoka,o ir tėvų nesinori reketuoti.tai tiek MKL - Nr 4
Redaguotas FlatrOn 08-08-2010 21:53
malacius, bet del komandos itidziai pagalvok. Negalvok apie draugus, o galvok kur TU labiau tobulesi, o ne kur su draugais pasidergsit per treniruotes pametydami is aiksteles vidurio. Cia mano rekomendacija tau.
Toks smagus dienorastis noreciau ir as taip zaist. pasiruosimas panasus pas mus bet pas tave driblingas turetu but geresnis negu mano nes ji treniruoji o as tik seip pasivarineju