Sveiki,
jau ilgą laiką neduoda ramybės pasitikėjimas savimi.. kad ir kaip bandyčiau pasitikėti savo jėgomis, per krepšinio varžybas ar tiesiog žaidžiant su vyresniais išmetu neužtikrintai, lyg kažko bijodamas. Beveik prieš išmesdamas žinau, kad neįmesiu..
Nebežinau kaip pasitikėjimą savimi išūgdyti.
Esu geras metikas tik tada kai pasitikiu savimi. Atrodo kitą dieną ta patį padarysiu, bet va pradedu metyt neužtikrintai jau po pirmo netaiklaus metimo. O jei treneris ar draugai duoda pastabų supykę, tiesiog pasitikėjimas savimi išnyksta, o tada jau neįmetu išvis.
Tai gal per treniruotes mėtai paprastai tiesiog? Paimi kamuolį ir meti? Turi įsivaizduot tokią situaciją tarsi žaidi ne vienas ir mėtyti iš judesio, nuo sumušimo ir panašiai. Kuo sudėtingesnę situaciją susikursi per treniruotę, tuo lengviau bus per varžybas.
Jei nesitreniruosi taip kaip nori žaisti rungtynėse, tai kodėl turėtum gerai žaisti rungtynėse? Čia tas pats kas treniruotis stalo tenisą ir tikėtis, kad tikrą tenisą gerai žaisi
Galbūt ir gerai tu sakai. bet kažkaip nemanau, kad paprastus metimus metant per varžybas, nuo to pasikeistų pasitikėjimas savimi.. vistiek kažkaip toks nejaukus metimas, lyg nesinorėtų mest, ir t.t.
Pranešimai: 1464 Vieta: Utenos raj. Vyžuonos. Įstojęs: 30.05.09
Parašyta 23-01-2012 19:09
NeRoN parašė:
Galbūt ir gerai tu sakai. bet kažkaip nemanau, kad paprastus metimus metant per varžybas, nuo to pasikeistų pasitikėjimas savimi.. vistiek kažkaip toks nejaukus metimas, lyg nesinorėtų mest, ir t.t.
Man irgi anksčiau būdavo.
Trumpai aprašysiu savo situaciją.
Pernai pelnydavau apie 5 pt, nors gaudavau žaisti labai daug. Šiemet sumetu apie 20pt į varžybas. Tai lėmė psichologinis pasiruošimas, bei, lyderės išvykimas iš mūsų komandos (ji žaidė 5nr, aš 4, tai pozicijos gana panašios).
Visgi, kas liečia psichologiją:
Aš asmeniškai, esu išbandžius 2 metodus, kuriuos ir pasakysiu.
1. Nusistatyti labai kovingai. Aš asmeniškai, klausydavau trankios, užvedančios muzikos, taip pat patariu pažiūrėti šitą video, net šiurpuliukai eina per nugarą. http://www.youtube.com/watch?v=yX39J_YyKbs
Man asmeniškai, šitas metodas nepadėjo, jei atvirai, na bet kiekvienam žmogui skirtingai. Tiesiog perdegu iš to užsidegimo.
2. Kaip aš vadinu : "Įjungti px pavarą". Nes tada negalvoji apie žaidimą (tuo pačiu, ir nesinervini dėl to). Tiesiog padurniuok su draugais, paklausyk linksmai nuteikiančios muzikos, filmą ar panašiai. Tada ir dings tos mintys "kas bus, jei nepataikysiu" ar panašiai.
Na, o kas liečia metimą, tai kaip ir minėjo, mėtyk iš judesio, nes per varžybas toli gražu nevisada turėsi pakankamai laiko idealiai nusitaikyti arba nebūsi laisvas.
Tai tiek moralo.
Tikiuosi padėjau.
Paimk į saują dulkes, išmeski - jos nyksta.
Ar ne zapadlo žinot, kad ir pats tokiu pavirsi?
Mane kartais erzina ne tas nepasitikėjimas savimi, o nepasitikėjimas manimi. Na kiti manimi nepasitiki. Va čia yra didžiausia problema išudgyti kitų pasitikėjimą savimi. Už kiekvien ą klaidą tave audžia, o už gera epizoda pagaili gero žodžio.
Tokiu atveju įjugi px pavarą, kokią augusta paminėjo ir žaidi savo žaidimą ir po truputį išsikovoji.
itech parašė:
Mane kartais erzina ne tas nepasitikėjimas savimi, o nepasitikėjimas manimi. Na kiti manimi nepasitiki. Va čia yra didžiausia problema išudgyti kitų pasitikėjimą savimi. Už kiekvien ą klaidą tave audžia, o už gera epizoda pagaili gero žodžio.
Tokiu atveju įjugi px pavarą, kokią augusta paminėjo ir žaidi savo žaidimą ir po truputį išsikovoji.
Tas tai joo, jauti, kad gali kažką parodyti aikštelėj, o kiti š mala. O dėl pasitikėjimo savimi, žinok, kad niekam nerūpi tavo reikalai, tik tau pačiam. Turi į nieką nekreipt dėmesio, atsipalaiduot ir tiesiog žaist kaip moki
Man irgi anksčiau būdavo.
Trumpai aprašysiu savo situaciją.
Pernai pelnydavau apie 5 pt, nors gaudavau žaisti labai daug. Šiemet sumetu apie 20pt į varžybas. Tai lėmė psichologinis pasiruošimas, bei, lyderės išvykimas iš mūsų komandos (ji žaidė 5nr, aš 4, tai pozicijos gana panašios).
Visgi, kas liečia psichologiją:
Aš asmeniškai, esu išbandžius 2 metodus, kuriuos ir pasakysiu.
1. Nusistatyti labai kovingai. Aš asmeniškai, klausydavau trankios, užvedančios muzikos, taip pat patariu pažiūrėti šitą video, net šiurpuliukai eina per nugarą.
http://www.youtube.com/watch?v=yX39J_YyKbs
Man asmeniškai, šitas metodas nepadėjo, jei atvirai, na bet kiekvienam žmogui skirtingai. Tiesiog perdegu iš to užsidegimo.
2. Kaip aš vadinu : "Įjungti px pavarą". Nes tada negalvoji apie žaidimą (tuo pačiu, ir nesinervini dėl to). Tiesiog padurniuok su draugais, paklausyk linksmai nuteikiančios muzikos, filmą ar panašiai. Tada ir dings tos mintys "kas bus, jei nepataikysiu" ar panašiai.
Na, o kas liečia metimą, tai kaip ir minėjo, mėtyk iš judesio, nes per varžybas toli gražu nevisada turėsi pakankamai laiko idealiai nusitaikyti arba nebūsi laisvas.
Tai tiek moralo.
Tikiuosi padėjau.
Labai smagu, kad tema sulaukė tokio išsamaus atsakymo. ačiū tau. Metysiu nuo šiol iš judesio. Taip pat tobulinsiu savo px pavarą.
Na, kitokia situacia. Tokiu atvėju arba ne pakankamai gerai žaidi, kad kiti galėtų pasitikėt arba neparodai to, kuo galėtų pasitikėti..
Tas tai joo, jauti, kad gali kažką parodyti aikštelėj, o kiti š mala. O dėl pasitikėjimo savimi, žinok, kad niekam nerūpi tavo reikalai, tik tau pačiam. Turi į nieką nekreipt dėmesio, atsipalaiduot ir tiesiog žaist kaip moki.
Būtent.. atsipalaiduot.. man tai sunkiausia. atrodau jau ramus lyg ir, bet po pramesto metimo kažkaip dingsta tas iš vidaus toks "įmest". Man šitas pagrinde iš toli tik veikia.
na čia tai jau psichologinis silpnumas. Keli geri epizodai turėtų padėti. Beje, jei ir prameti tai neteisk savęs ir labai nesijaudink. Priversk save galvoti, kad tai tik vienas metimas ir kitą būtinai įmesiu. Mažiau galvok apie nesėkmes, tiesiog esi laisvas ir meti, gi net ir geriausi snaiperiai prameta.
Kas dėl manęs pačio. Aš manau, kad žaidžiu bent jau vidutiniškai ar geriau lyginant savo komandos lygiu. Jų nepasitikėjimas erzina, tačiau tai nėra nepataisoma. Kuomet sužaidžiu keli epizodus geriau kitą ataką jau dažniau pasižiūri į manę. Čia manau dėl to, kad su keliais iš komandos gana prastai sutariu, todėl taip ir yra
Ooooooooj mane psichologiniai dalykai kaip pjauna.... Paskutiniu metu isvis duobeje sedziu, kamuolys slysta is ranku, nieko neimetu. Nebezinau ka bedaryt, bandau nusiteikti varzybom, bet kaip pjaunu gryba, taip pjaunu. Ijungiau ta vadinama px rezima, tai isviso nepalosiu. Baisu daros...
Na manes ten tie psichologiniais dalykai labai nepjaunam,kad ir metu ir 1 metimo nepataikau tiek to - nepataikiau, matau kad ir 2 nera, tada susiorentuoju ne darbui puolime,o atidirbimui gynyboje,nes jei matosi kad tiesiog ne tavo diena, tai nera ir reikalo plesytis...
Parašyta 24-01-2012 19:43
itech parašė:
Visa tai reikia uzsitarnauti as jau krepsiny zaidziu 4metus(nuo 8metu) ir Pazaides ne vienam klube supratau kad reikia bandyti pritapti prie savo komandos nariu kartu kaip sakoma ''pasilinksminti'' bei kalbeti kai atsiras draugavimas tai niekas nesmerks kad buvo tavo klaida tiesiog tau paplos kad pasistenk labiau kita karta o kai imesi netik paplos bet ir pagyrs tai tiek manau padejau
Na tai taip, nes pavyzdžiui su keliais iš komandos neblogai sutariu, tai jie taip labai nesmerkia. Tiesa yra ir tų kurie tavo galėtų pakart po prarasto kamuolio. Su keliomis "asmenybėmis" net nesinorėtų susidraugaut... Na bet vistiek žaidi, bandai ignoruoti tuos keiksnojimus ir įvairius kitus negražius žodelius...
Neron, jei niekaip neišeina pasitikėt savo jėgomis, tiesiog pradėk mąstyt, įjunk pozityvų mąstymą, ir pradėsi pasitikėt, viskas pradės sektis. Tik save ugdyt kartais užtrunka laiko, iš pradžių gali būt sunku, bet įsivažiuosi!
TheNAmE parašė:
Neron, jei niekaip neišeina pasitikėt savo jėgomis, tiesiog pradėk mąstyt, įjunk pozityvų mąstymą, ir pradėsi pasitikėt, viskas pradės sektis. Tik save ugdyt kartais užtrunka laiko, iš pradžių gali būt sunku, bet įsivažiuosi!
Aičiū už pranešimą, dėkui už pastabą. bandysiu viską sujunkt ką kiti patarė.
Pas mane kaime(nors ir nezaidziu rimtuose rungtynėse nebent tarpklasinės) tai kiekvienas ziuri kad tik geresnis būtų. Kadangi aš seniausiai iš visų bendramečių žaidžiu tai ir turiu daug patirties. todėl ten bet kas atvykęs palūžtų nes už menkiausią klaidą gali gaut į galvą. Tai išsiugdyt pasitikėjimą neimanoma.