Taigi esminis skirtumas lankant krepšinio mokyklą ir nelankant yra NUOSEKLUMAS.
Nes fizinio lavinimo mokytojas dažniausiai duoda kamuolį ir sako "žaiskit", bent jau taip buvo pas mus, na gal tai ir nėra blogai nes fizinio lavinimo mokytojas yra specializuotas bendrai parengti fiziškai o ne konkrečiai - krepšiniui.
Tuo tarpu krepšinio mokykloje yra mokinami konkretūs krepšinio elementai ir jie yra kartojami eilę metų, tad jie "įsėda" tiesiog besitreniruojant ir tuos elementus tampa lengviau panaudoti žaidžiant auštame arba aukštesniame lygyje.
Tad koki patarimai būtų tiems, kurie nelanko krepšinio mokyklų, bet nori įgyti geresnius įgūdžius negu gauna dabar:
1. Visų pirma turite nuspręsti kokį krepšinio elementą norite tobulinti ir jį atlikinėti tarkim 2-3 savaites nuolatos. Pvz norite tvarkingai išmokti atlikinėti verpstę veržiantis, tai dvi savaites tą turite ir atidirbineti.
2. Yra tokių, kurie prieš fizinio pamoką ar jos metu, daro visokias nesamones, mėto lempas ir panašiai, tad svarbu neįsivelti į tokais nesamones, o išnaudoti visas turimas žaidimo galimybes savęs tobulinimui.
3. Norint išmokti gerai žaisti krepšinį dar nereiškia, kad visąlaiką reiškia mesti į krepšį. Netgi kaip ginatės, kovojate dėl kamuolio, stenkitės tam taip pat atiduoti visas jėgas, o ne tik taupytis puolimui. Nes niekada nebūsi geras žaidėjas jei nesugebėsi uždengti savo varžovo, kad ir kaip puikiai veržtumsi, mestum.
svarbiausia maziau kvailioti, daugiau stengtis tobuleti, jei isties yra noro tapti profesionaliu krepsininku jei nera galimybiu lankyti krepsinio mokyklos tai dar nereiskia kad jums nera vilciu tapti profesionaliais krepsininkais
Parašyta 14-09-2008 10:56
o tai kaip tapti profesionaliu krepsininkku nelankant jokios krepsinio mokyklos??juk, kad ir kaip tu gerai gali zaisti jei nebus kas tave pastebes-turiu omeni trenerius kokius ar dar kanors susijusius su krepsiniu, tai niekur ir neprasimusi.tai ka tada reikia daryti????
kol mokaisi mokykloj stenkis tobulet kiek gali savarankiskai, istojes i univera ar aukstesniaja mokykla eik i rinktine, o jau jei busi geras tai studentu lygoj tave tikrai pastebes...cia vienas is budu yra ir daugiau
as lankau sporto mokykla, bet labai svarbu dalyka pasake, reikia ir individualiai treniruotis, reiks man ta pati dayrti, Laisvydai dar ka nors papasakok. Ziauriai prajuokino su tom lempom D
nu tokiu lempiniu manau kiekvienoje mokykloje yra balionashaudziu tipo showmenai, bet man ziauriai toki nepatinka...as jei einu kase zaist, tai noriu issikraut maximaliai, o toki showmenai tik ismusa is ritmo ir net nesinori zaisti, geriau tada eit kokia stanga pakilnot..
pas mane klasej gal koki 3 showmenai yra tai kai su jais per kuno kultura zaidi tai labai nervina nes absoliuciai zaist nemoka ir primeta kietus dar jei su kuriuo teame wienam buni tai isviso ne zaidimas o cirkas gaunasi...
man atrodo, Laisvydai, per daug vilčių suteiki vaikams realiai žiūrint profesionaliu krepšininku tapti Lietuvoje, neįmanoma be sporto mokyklos. Dabar netgi baigęs Sabonio mokyklą, jei nepatenki į dublerius nebeturi kur tęsti karjeros, nebent per pažintis gali žaisti kokioj Kauno lygoje, mes visi puikiai žinom, kad krepšinio abecelės geriausiai išmokstama Sabonio krepšinio mokykloje ir Marčiulionio akademijoje,o jei net jie neturi komandų, tai kaip paprastam vaikui prasimušti ? kalbant apie studentus, tai gal ir įmanoma, bet tik įstojus į kokią kolegiją(jos žaidžia antroje studentų lygoje), nes universitetų komandos beveik nesitreniruoja kartu, visi turi profesionalias komandas ir susirenka tik į rungtynes(vdu,ktu,lkka ir pan) kaip pavyzdį galiu duoti šių metų atranką į lkka antrą komandą... joje jau buvo virš 15 žaidėjų, o pirmakursių atėjo ~40, kiek laimingųjų ? 5?
Dar vienas dalykas apie kurį noriu pakalbėti, kad Lietuva nėra didelė ir jei labai nori tapti geru krepšininku gali pavažinėti į 2-3 treniruotes per savaitę, manau, kad treneris tikrai suprastų, o trenerio galima paklausti kokius daryti specialius pratimus ir kad parodytų kaip teisingai atlikti, nes sportuodamas individualiai 13-16 metų vaikas daugiau sau pakenks nežinodamas kaip atlikti teisingai pratimą, nei bus naudos. Šiuo past'u noriu išprovokuoti gražią diskusiją
na kaip ir pats pasakei net ir sabonio mokykla pabaiges krepsininkas netampa profesionalu, tai butent as nekalbu kad tai lengva padaryt ir profesionalu gali tapti bet kas...
beabejo yra daug faktoriu, visu pirma sveikata, stipri sirdis, asmenybinis mastymas, valia ir tt., ir beabejo kad nelankant krepsinio mokyklos yra daug sunkiau pasiekti profesionalumo, bet tai tikrai yra imanoma, nes tokiu pavyzdziu yra ir mano aplinkoje, jau nekalbu apie JAV kiek gatves krepsini bezaidusiu tapo profesionalais..
nu nelankius kasio mokyklos LABAI sunku prasimust y aukstesni lygi,nes as nelankau kasio bet tikrai geriau uz dauguma sawo sules(mano amziaus) rinktines "zaideju " zaidziu ,bet niekada nebuvau patekes i rinktine.....be pazinciu sansai prasimust yra minimalus...
nu cia viskas imanoma as kai 5 klasej atejau kasi lankyt (pries tai labai daug zaisdavau krepsini kieme) o kiti jau lanke pora metu tai buvau tikrai vienas is geriausiu
dar kitas dalykas yra fizinis pasiruosimas...krepsininkui svarbu ne tik krosiukai ar pratimai suoliui...taip pat reikia lavinti ir fizine jega..atsispaudimai, atsilenkimai, prisitraukimai, atsispaudimai nuo lygiagreciu, patariu vengti stangu, kenkia stuburui ir bei sumazins jusu greiti bei mobiluma krepsinio aiksteleje
o pvz as mastau istot i lkka ar ten galima pakliuti i krepsinio komanda ir tuo paciu lengava atletika lankyti nes siaip as esu lengva atletis bet mane labiau traukia krepsinis.?