ir dar noriu kelis dalykus pasakyt perskaites visus postus isvis suoli gerint yra geriausia darant kuo daugiau ivairiu pratimu kuo ivairesnems raumenu grupems, del to yra tikrai geresniu programu uz aa (nes aa duoda dideli kruvi tik pagrindinems raumenu grupems, ir juos uzkocioja, o jei tiketis dalinti visiems blokus tai reikia daryt pratimus greitam atsispyrimui, kas lavina greituju skaidulu darba), bet pastebejau kad daugiausia cia 13 metu liaudis, tai jus angliskai nesuprasit ir isvis neteisingai viska darysit tai net nesiulysiu as jum nieko, jusu valia rinktis, klauskit pas savo trenerius, o dar geriau pas lengvosios atletikos trenerius....tiem kas nedaro apsilimo tai po keliu ar keliolikos metu prisiminsit tikrai savo durna uzsispyrima idet i kase ir belekaip kuo greiciau cia pasportuot, kad tik idet...apsilimui geriausia krosiukas 5-10min ir geras prasitampymas (ypatingai tu raumenu kuriems daugiausiai kruvio teks)....beje stenkites sokinet ant minkstesnes dangos, kaip guma stadione ar panasiai, nes darant ant asfalto ziauriai padai atsidauzo, kas labai daug kam kenkia (ir augimui, o jus kai kasiorai visi tai pamastykit apie tai). na kolkas lyg tiek
http://www.geocities.com/highriser032/vertical.html cia yra kelios suolio programos, anksciau dar tam puslapy buvo ir ivairiu patarimu gerinant suoli....as kadangi be krepsinio lankau ir lengvaja atletika, tai man nei viena programa netinka, darau pats pratimus, kuriu man labiausiai reikia (kur jauciu kad gavus nedideli kruvi pavargsta raumuo greiciausiai) ir kaip viena lengvosios atletikos trenere sake, nereikia persiplest, viska reik daryt iki "malonaus" skausmo ir taip savaime dides skaicius, o jei labai jau daug tau reikia daryt ir raumuo nepavargsta, tai yra toks dalykas kaip svoriai yra maciau pirkt internete ivairiu knygu kur suolio gerinimo treneriai surase savo patarimus bet viskas daug kainuoja, tai man uztenka mano paties zinomu gal kokiu 40 pratimu, ir juos nuolat keiciant yra daug privalumu: 1. nevaikstai kaip sulauzytas visas, nes pastoviai kruvi gauna kitos raumenu grupes. 2. dirba daug daugiau raumenu nei darant tuos pacius kelis pratimus visada ir taip lavinamas ne tik parastas suolis is vietos i virsu (kas labiausiai pagereja darant air alert) bet ir is paciu ivairiausiu padeciu, pasisukus, kreivai pastacius koja ar dar kaip kitaip, ko visko tikrai prireikia aiksteleje. 3. neatsibosta daryti, nes ta pati pratima iseina daryt vos 1 karta per savaite. nu ir t.t. nenoriu issiplest, klauskit konkreciai, pasakysiu kiek zinau
soferis parašė:
http://www.geocities.com/highriser032/vertical.html cia yra kelios suolio programos, anksciau dar tam puslapy buvo ir ivairiu patarimu gerinant suoli....as kadangi be krepsinio lankau ir lengvaja atletika, tai man nei viena programa netinka, darau pats pratimus, kuriu man labiausiai reikia (kur jauciu kad gavus nedideli kruvi pavargsta raumuo greiciausiai) ir kaip viena lengvosios atletikos trenere sake, nereikia persiplest, viska reik daryt iki "malonaus" skausmo ir taip savaime dides skaicius, o jei labai jau daug tau reikia daryt ir raumuo nepavargsta, tai yra toks dalykas kaip svoriai yra maciau pirkt internete ivairiu knygu kur suolio gerinimo treneriai surase savo patarimus bet viskas daug kainuoja, tai man uztenka mano paties zinomu gal kokiu 40 pratimu, ir juos nuolat keiciant yra daug privalumu: 1. nevaikstai kaip sulauzytas visas, nes pastoviai kruvi gauna kitos raumenu grupes. 2. dirba daug daugiau raumenu nei darant tuos pacius kelis pratimus visada ir taip lavinamas ne tik parastas suolis is vietos i virsu (kas labiausiai pagereja darant air alert) bet ir is paciu ivairiausiu padeciu, pasisukus, kreivai pastacius koja ar dar kaip kitaip, ko visko tikrai prireikia aiksteleje. 3. neatsibosta daryti, nes ta pati pratima iseina daryt vos 1 karta per savaite. nu ir t.t. nenoriu issiplest, klauskit konkreciai, pasakysiu kiek zinau
o pats ikrauni i krepsi? koks tavo ugis? svoris? metai? as pats 5 kartus einu i sporto sale, 2 arba 3 dienas treniruojuosi su treniruokliais visa kuna, iskyrus blauzdas, nes man ju nereik, kolkas, 1 diena einu ant begimo takeliu, orbi treko, 1 arba 2 dienas einu i baseina, dar 2 dienas turiu kasio triesas, bet suolis negereja kazkaip... nzn lankydamas kacialke priiaugau apie 3 kg mases, bet raumenu, tdl nemanau,kad tai turi itakos suoliuj... gal ka gali patart? va mano treniruote kacialkej:
Lat Raise: 3 sets, 10 reps,
man 16metu 184cm 76kg tai viena ranka nesunkiai dedu, gerai apsiles ir nuo 2 koju idedu. bet as nuo kokiu 5 metu eidavau i manieza, nes mama lengvosios atletikos trenere, tai suoliu niekad nesiskundziau, papildomai labai daug nedirbu, programu nedariau niekad jokiu, kelis kart per savaite pasidarau kelis pratimus, kad gautu raumenys darbo....esu ne treneris, tavo programos tikrai nepatobulinsiu, bet po kacialkes reikia butinai pasidaryt pora pagreitejimu, dar gerai su virvute pasokinet, kad dirbtu daugiau greitos skaidulos, kurios kacialkej darbo gauna nedaug...ir ant daugumos treniruokliu patariama daryt pratimus geriau su truputi mazesniu svoriu, bet greiciau, tada mases tiek nepriaugama, bet raumuo isryskeja labiau. per kases trefkes stenkis visus metimus atlikt is maksimalaus suolio, tai per trefke po 50-500 gausis suoliu maksimaliu suoliu, ir cia dviguba nauda: 1. auksciau issokusi sunkiau uzdengt 2. dirbi suoliui papildomai nieko nedarydamas o paprasciausiai dirbdamas kases trefkej krepsinio pratimus ar zaisdamas kase.
ieskojau vakar visur, niekur neradau nieko apie turbo alert...tik kazka neaiskiuose puslapiuose apie air alert 4 radau, bet turbo alert niekur nera...duokit linka, kas apie ji cia sneka tiek
geras ar ne, bet padaryt toki tai beveik neimanoma...vien pasistiebimu 250 padaryt be pertrauku yra kazkas nesveiko, o cia dar 7 serijos ir dar kiek pratimu...cia kazkas neturejo ka veikt ir pazaide su skaiciais