lauri, dekui uz patarimus, as ir dabar po truputi pradesiu fizini pasirengima gerinti, nuo pirmadienio pradedu eiti i sporto sale ir begioti po 45min, manau bus laiko ir tuos riesus pastiprinti. O taip dabar namie atsigues metau kamuoly i virsu bandydamas kad kuo maziau liestu kaire ranka kamuoly, nzn ar pades bet kai anksciau darydavau tai jautesi ryskus pagerejimas, nes tuejas i krepsio aikstele pataikiau 6 is 10 tritaskius, o ansciau beveik nepataikydavau nzn ar cia atsitiktinumas ar kas bet manau kad taip pamecius i lubas ta kamuoly, blogiau tikrai nebus
Aš mėtau riešu, bet man labai dažnai kairė ranka maišo, nes kamuolys išmetant brūkšteli į kairiąją ranką ir automatiškai sukimasis kamuolio gaunasi kažkoks kreivas ir nors ir krenta tarkimį krepšį dėl šios priežasties kamuolys išsisuka.
na man dar 13 nsu aukštas todėl dar mokausi mesti tik nuo peties, kai namie mėtau viskas nrml, bet jau kai tik pradedu žaisti kašę tai iškart pradedu metyt nuo krūtinės. :\ gal turit ką patarti?
Pas mane yra bėda keista, staigūs ir netikėti metimai taiklūs, tačiau kai taip mėtau į kašį lėtai, nu ne per rungtynes, ten taikaus, viena sekundė palaukiu ir metimo pataikymo procentas nukrenta man, kodėl taip yra ?
metu dviejom rankom, nėra vienos ar kitos išskirtinės, nemėgstu riešo metimų.
metimo keisti nenoriu, tik jei treneris labai reikalaus, nes man puikiai sekasi staigūs metimai prieš blokus.
Sveiki, mane labai biesina mano metimas, atėjus jau kartais netgi ima nervai, kamuolys sukasi tik kas 3~ metimą.. o ir labai netaikliai, o aikšteliai prabūnu, apie 2h kiekvieną dieną. atrodo tikrai stengiuosi nuo riešo mesti, o dėl alkūnės skaitinėjau čia dabar, riešas ir alkunė turi būti 90 laipsnių tiesumu, o ne pakrypus?
Jamolt parašė:
Sveiki, mane labai biesina mano metimas, atėjus jau kartais netgi ima nervai, kamuolys sukasi tik kas 3~ metimą.. o ir labai netaikliai, o aikšteliai prabūnu, apie 2h kiekvieną dieną. atrodo tikrai stengiuosi nuo riešo mesti, o dėl alkūnės skaitinėjau čia dabar, riešas ir alkunė turi būti 90 laipsnių tiesumu, o ne pakrypus?
Labai svarbu kaip liečiasi tavo ranka ir kamuolys. Dažna klaida yra kai kamuolys "padedamas" ant delno ir neturint gero sukibimo kamuolys tiesiog išsviedžiamas link krepšio visai be ar su minimaliu sukimu. Tarp kamuolio ir plaštakos vidaus turėtų būti tarpelis (maždaug toks, kad galėtum įkišti pirštą).
Labai geras pavyzdys yra Ray Allen: http://www.youtube.com/watch?v=rPWtdEDUS80&feature=related
Jamolt parašė:
Labai svarbu kaip liečiasi tavo ranka ir kamuolys. Dažna klaida yra kai kamuolys "padedamas" ant delno ir neturint gero sukibimo kamuolys tiesiog išsviedžiamas link krepšio visai be ar su minimaliu sukimu. Tarp kamuolio ir plaštakos vidaus turėtų būti tarpelis (maždaug toks, kad galėtum įkišti pirštą).
Labai geras pavyzdys yra Ray Allen: http://www.youtube.com/watch?v=rPWtdEDUS80&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=H6ATRYefKYE
va kaip metu
Redaguotas Jamolt 31-10-2011 18:06
Jamolt parašė:
http://www.youtube.com/watch?v=H6ATRYefKYE
va kaip metu
Na kiek pavyko išanalizuot video tai 3 dalykus pastebėjau pagrindinius:
1) Gan plačiai apimi kamuolį. Taip plačiai apimant nekontroliuoji kamuolio normaliai ir delnas būna prie kamuolio prigludęs, kas yra blogai
2) Kamuolį iškeli per žemai - pas tave jie beveik vienam lygyje su akimis, kas reiškia, kad išmetimo metu nematai krepšio. Be to - lengviau nustoguoti tokį metimą.
3) Svarbiausias dalykas - kamuolį išmetant turi dirbti tik viena ranka, t.y. dešinė pas tave. Kairė turi tik prilaikyti kamuolį iki išmetimo fazės ir pozicijos pakeisti neturėtų. Nežinau, gal ir tavo kairė metimo negadina, bet šiaip ji neturėtų taip "išsiskleisti". Atrodo, kad vos ne su abiem meti
Dėl visų 3 punktų žiūrėk tą video su Ray Allen kur daviau. Matosi paėmimas, išmetimo lygis ir technika kaip turi dirbti rankos. Sėkmės
Pas mane labai keistas metimas kažkoks ''užsuktas'' metu kaip man patogiausia žinoma ir pataukau, bet pats matau kad mėtau keistai norėčiau išmokti mėtyti teisingai gal galite numesti link'ą kokį iš krepšininkas.net kad pasimokyčiau