Sveiki, manau esate daugelis susidūrę su šiomis bėdomis.
Pavyzdžiui per treniruotes ar su draugais žaidžiate labai gerai, o atėjus svarbiausiomis varžybomis tampate pasyvus, aikštėje nedarai to ką įprastai atlieki labai gerai.
Man dabar taip atsitiko tai laukiu jūsų pagalbos,patarimų, kaip reiktų "treniruoti"(jeigu taip galima pavadinti) savo psichologiją.
Man taip irgi budavo, ir mano manymu taip yra del to, kad tu bijai per varzybas padaryti ka nors ne taip, bijai suklysti, kuo labiau bijai, tuo didesnis sansas jog suklysi, elementari psichologija. O per treniruotes suklysti nebijai, del to ir sekasi geriau.
Manau, kad reik siek tiek atsipalaiduoti, zaisti drasiai, nesusikauscius ir nebijot suklysti, ar pamesti kamuolio. Bet per daug atsipalaiduoti irgi negerai )
Pritariu dowiui,as pavyzdziui dar pries varzybas paziuriu koki uzvedanti video,ir stengiuos nebijoti zaisti Parasyk youtubei The NBA - Where amazing happens.
http://www.youtube.com/watch?v=45mMioJ5szc
Paziurek sia reklama, kelis kartus Viskas cia normalu, su draugais tu zaidi atsipalaidaves, nebijai klysti, o per varzybas susitinki su priesininkais kurie manai, jog yra geri Su laiku ir TRENIRUOTEMIS ta baime praeina. Pries varzybas nusiteik, o iki ju daug treniruokis, kad paskui galetum sau pasakyti "as uz visus esancius aiksteje treniravausi daugiau, tad man tai pavyks" (net jei taip nera, turi tiketi tuom )
SKY'S THE LIMIT
AIR ALERT 3
AIR ALERT ADVANCED
Tai programos, kurias padariau, jei turite kokiu klausimu apie jas, susisiekite su manimi per PM, padesiu
Ačiū jums, reikės pasinaudoti šiais patarimais.
Ir dar vienas klausimas: kaip turėtų jaustis krepšininkas susitikdamas buvusius komandos draugus ir prieš juos žaisdamas vienas svarbiausių varžybų? Dėkui dar kartą
Sveiki as ir noreciau paklaust jusu nuomones ;]
Per treniruotes baudas metau 80-90% taiklumu bet atejus i varzybas nepataikau isvis. Pvz 2-paskutiniu varzybu baudu metimu rezultatai buwo 3/12 2/8 gal norit pakonsultuot kaip man sita problema issisprest? :?
Pranešimai: 1464 Vieta: Utenos raj. Vyžuonos. Įstojęs: 30.05.09
Parašyta 09-03-2011 19:47
Dainius321 parašė:
Sveiki as ir noreciau paklaust jusu nuomones ;]
Per treniruotes baudas metau 80-90% taiklumu bet atejus i varzybas nepataikau isvis. Pvz 2-paskutiniu varzybu baudu metimu rezultatai buwo 3/12 2/8 gal norit pakonsultuot kaip man sita problema issisprest? :?
Tiesiog prieš mesdamas baudas stenkis apie nieką negalvot. Man taip geriausia yra. Kiek durnokai man asmeniškai skamba, kai kiti sako, jog reikia galvot, kad pataikysi. Nes tada imi galvoti "omg, kas bus, jei pramesiu".
Nuo manęs patarimas toks, negalvok apie nieką, aš tai sutelkiu dėmesį į savo kvėpavimą, iškvepi, nusitaikai ir meti. Man taip padeda, kaip tau, nežinau.
Net jei ir nusiraminsi, tai dar nereiškia, kad būtinai visada pataikysi. Kitą kart gali pasitaikyt tiesiog klaiki diena. Būna ir man , baudos tarkim iš 0/6 eina, bet čia jau greičiau išimtis, negu taisyklė. Nesuk plaučių dėl to, manau, kad dėl nervų čia.
Paimk į saują dulkes, išmeski - jos nyksta.
Ar ne zapadlo žinot, kad ir pats tokiu pavirsi?
Visą laiką tikėti, jog pataikysi. Negalvoti apie nepataikymą arba išvis nukreipti kur nors mintis kitur, lyg užmigti. Aš ir jei galvoju apie tai ką darau, tai dažniausiai nesigauna, nes prarandu pasitikėjimą savimi.
manau reike negalvoti apie tai kad gali bloga pasa paduot ar pamest kamuoli besivarydamas, nes dazniausiai taip ir buna pats esu tai patyres tiesiog kad uzimtus tas mintis turi galvot apie zaidima ir vertint situacijas visas
Aš tai kai metu "iš žaidimo" tik išmetęs kamuolį prisimenu tą garsą kai įkrenta absoliučiai kiauras metimas- maždaug *ČIUKŠT!* D, dažniausiai suveikia. O kai baudas metu, tai būna lenda visokios mintys į galvą, išskyrus tokios, kad nepataikysiu, pamenu praeitais metais per atkrintamąsias prieš baudos metimą užplaukė man klausimas- įdomu seriją laimės Cavs ar Bostonas žodžiu visiškai atsipalaidavęs žaidžiu.
?gis ar tavo matmenys nieko nerei?kia. ?gis da?niausiai tampa pasiteisinimu, kai kas nors, d?l ko nors, nenori dirbti.
Na as su draugais daug losiu,lankau ziema kasio trenkes,bet per varzybas jaudulys belenkoks,bet kazkaip susikaupiu ir gan visai neblogai losiu,bet kai baudas reik mest tai rankos dreba
Sveiki. nenoriu kurt naujos temos. Taigi krepsini pradejau lankyt visai neseniai.
Per treniruotes kai zaidziam per visa aikste dazno0kai lieku laisvas po krepsiu ir dazniausiai NEPATAIKAU , nors kai zaidziu su draugais per kunce tai imetu ir aktyviai dengiamas. Kazkaip per trenkes man atrodo kad sugadynsiu viska ir nepataikau, kazkokia baime yra. . Kaip manot, kaip reiketu sita problema spresti?
Manau kaip ir ankščiau kiti rašė reikia galvoti apie tai kaip kamuolis įkrenta į krepšį ir atsipalaiduok. Nežinau kaip reikia tokia problema spręsti, bet tesiog kaip sakiau atsipalaiduok ar įsivazduok kad esi tik krepšys ir tu be jokių priešinikų ir mesk. Nelabai čia kažkaip parašiau bet gal kažką padės
Nors dar nesu žaidęs varžybose, bet žinau, kad reikia nepergyventi, įsivaizduoti, kad žaidi paprastai, o ne svarbiose varžybose. Galiu ir su savimi palyginti. Čia ne su krepšiniu, o su kvadratu. Kai lošdavau su klasiokais tai buvau vienas iš geriausių kvadrato žaidėjų, bet tik vyko varžybos iškart stresas buvo ir šeip daug žioplų klaidų buvo.
Nezinau gal ir pasakysit kad nusisneku bet man bent taip atrodo man vis delto kasis ir hip-hop'as neatskiriama dalis ir manau vienas be kito jie nebutu tokie populerus ir daugelis hip-hop'o tai yra repo dainu suteikia kovojimui jegu pats kai nesiseka prisimenu kokia galvoj daina iskart palei ritma prapdedu geriau zaist ir baimios jokios nera nors zinau kad taip buna pats kai zaidziu seip su savais tai visi drasus kai zaidziam pries kitus mano draugai nedrasus palieka ir pastovei polime vos gave kamoli man meta kad as bandyciau taskus pelnyt. Tai manau repas puikei tam nuteike ir manau cia yra vienas is tu dalyku kurie padeda jodaodziam taip zaisti ir seip kaip zinot vos nevisi krepsininkai bent NBA pries rungtynes klausosi savo mergstamu ir jiem padedanciu nusiteikt hip-hop'o dainu tai vat man bent tas irgi padeda