Taigi štai ir mano krepšinio dienoraštukas, na kaip sakant gal ir ne dienos, bet tas pats.
Tai ką, aš esu Ligitas Kairys, šiame portale esu jau beveik metus užsiregistravęs, tačiau tyliai skaitydavau treniruotes, dabar šiek tiek papasakosiu plačiau apie save.
Mano ūgis dabar yra 1.85 m, svoris 70 kg, krepšinį pradėjau žaisti nuo ketvirtos klasės, prieš tai žaisdavom futbolą, perėjau prie krepšinio, patiko todėl prie jo ir pasilikau, na žinoma į krepšinį mėtidavau dar visai mažas, tačiau nuo ketvirtos klasės ėmiausi pačio krepšinio.
Dabar neatstovauju jokiai komandai, nepriklausau sporto klubui, tiesiog treniruojuosi pats, na pvz mokykloje pirmadienį ir trečiadienį kūno kultūros pamokoje, o penktadieniais su policininkais važiuojame į salę.
Mano kaip krepšininko laimėjimai : Mokyklos baudų mėtimo 3 vieta ( šeip baudų nelabai mėgstu mėtyti ir treniruotis prie to ), Mokyklos snaiperio konkursas 1 vieta ( tritaškiai mano krepšinyje daug ką reiškiantis dalykas ), Mokyklos mix turnyras 1 vieta ( buvo išrinkti asmenys ir 8,9,10 klasių po tris į komandą ir 8 komandos, taigi labai pasireiškiau, pelniau maždaug 21 tašką per rungtynes tai yra vidutiniškai per vieną kovą iš visų kovų iš tų taškų ~ 90 % tritaškiai.), Mokyklos rinktinė prieš kitos Mokyklos rinktinę laimėjimas (na mūsų mokykla nelabai norėjo skirti krepšiniui lėšų todėl viena mokykla atvyko ), bėje gavau medalį nuo pačio mokytojo už neitikėtinų pataikimų per kiekvieną kaip sakant treniruotę, tai yra pvz kai iš oro pataikau, man dažnai labai limpa tokie, kadangi atkalęs šia sistemą.
Na ką jau baigiau pirmąją AA3 savaitę, pastebėjau kad prasčiau pasijudinu nuo žemės dabar. na bet kiek apskaičiavau balandžio 6'ają bus paskutinioji treniruotė, kaip supratau turėčiau gebėti dėti iš viršaus, tai mano užbrėžtas tikslas, kurio siekiu ir sieksiu
Tai tiek šiam kartui
Redaguotas windoes 02-01-2010 23:16
Na as nepazadejau, kad tu desi, bet jei labai stengsiesi, ir kiekviena pratima atliksi taisyklingai, ir nesi padares kokiu 10 kitu suolio programu, tai turetum deti Sekmes !
Tiesą sakant nesu daręs išvis jokių kitų šoklumo treniruočių, išskyrus vieną kurią dariau tik tris dienas pabandymams, Sky's the limit ar kaip ten tai ji labai efektynga kiek pastebėjau, po AA3 darysiu tentą Sky's the limit
MartisZAL dėkui ar tu ne visuose dienoraščiuose taip rašai ?
Taigi kiek žinau sausio gale arba vasario pradžioje išvyksiu į Anglija gyventi, jei pavyks mokslus tęsiu savarankiškai, mokindamasis lietuvos mokykloje. Tai vat teks AA3 treniruotes tęsti ten, na bent gerai kad pusbrolis ten žino kur krepšinių yra, stengsiuos ten nuvykęs nepasišiukšlinti, gal bandysiu istoti ir į kokią komandą su kontraktu keletui metų, jeigu pavyks grįšiu į lietuvą ir sieksiu patekti arba į Neptūną arba į Žalgirį, turiu svajonę, žaisti Lietuvos Krepšinio Rinktinėje, visada svajojau žaisti už Lietuvą, dar nuo tada kai tik pradėjau jausti žaidimą, kai už mane dvigubai didesni žaidė su manimi, kai mane treniravo mano kaimelyje Lietuvai neišsireiškęs snaiperis, jis tiesiog nieko nedarė kad būtu pastebėtas, manau jis būtu patekęs į rinktinę jeigu būtu pastebėtas nes jis visada iš visur pataiko, dažniausiai mėto iš labai tolimų atstumų, jis mane treniravo nuo mažens, gal todėl savo kaimelyje buvau pramintas kaimelio Snaiperiu, kaimelio krepšinio magu ( neitikėtinų metimų pataikymu, pvz kai gaunu neapsakomą bloką, tačiau manęs tai nesustabdo, arba griūdamas ir kai priešas blokuoja iš triejų visokiausių būdavo įvykių ) žodžiu nuo mažens pas jo ateidavau treniruotis, būdavo geri prisiminimai, kai ten nueidavau būdavo man kokie 8 metai, o ten dar kokie 16 mečiai būdavo, tai tyčiodavosi iš oro, o kai žaidėm mūms gerai žinoma ,, Kiaušį " pralaimėdavo, pirmajį nuėjimą būtent taip ir buvo, tada sakė pradedančiojo sėkmė, o kai kitą dieną vėl pralaimėjo ir dar kitą, ateidavau nuo to laiko ten dažnai, mėtydavom su pusbroliu, kartais ateidavau ir vienas, krepšinį aš myliu, galiu į jį mėtyti valandų valandas, galiu kad ir pats prieš save žaisti orinį ir visą kitą..
Na tai taip, išvyksiu į Angliją, kadangi krepšinio kamuolio nebeturiu tai greičiausiai per laiką įsigysiu ten, na ką balandžio 6 paskutinė AA3 treniruotė bus, o balandžio 12 mano gimtadienis, tai krepšinio orginalaus kamuolio ir paprašysiu, na šeip yra buvę ir nusivylimų, kadangi kartais užeina kad visą dieną neišeina pataikyti, gal tiesiog todėl kad nuotaikos nebūdavo, gi svarbu yra kaip tu esi pasiruošęs ne tik fiziškai..
Bėje draugužiai jei ką mano zodiakas yra Avinas o jis sako kad Avinai yra lyderiai, užsispyre pasieks savo, niekada nepasiduoda, energyngi ir visą kitą, būtent toks aš ir esu, nors šiek tiek prigesęs kadangi nauja mokykla nauji klasiokai, kaikurie nelabai draugiški.
Viena iš bėdų yra ta kad aš nešioju akinius, kadangi man yra trumparegystė, šiuo metu jau sustojo, akinių stiprumo nekeičiau du metus, na rugsėjo mėnesį keičiau akinius nes jie kaškaip neitikėtinai sulūžo, tai yra rėmelis.
Anglijoje daugiau treniruosiuos, prie kompiuterio praleisiu mažiau laiko, o televizorio išvis beveik nebežiūrėsiu, kadangi angliškai ten burbuliuos ;D
Man yra patarta nešiuoti lešius, tačiau mano akys jautrios todėl blogai, o dar blogiau tas kad nuo lešiu prastėja regėjimas, savo mokykloje žaidžiau su akiniais, visi ten buvo pripratę ir aš, kadangi visi žinojome kad mano akiniai nedūžtantis buvo (plastikiniai) dabar jau nebeplastikiniai.. todėl ten taip gerai ir lošdavau, dabar naujoje mokykloje turiu be akinų žaisti todėl mažiau metu iš tritaškių, daugiau pradėjau stovėti prie krepšinio, todėl ir pastebėjau kad turiu talentą ne tik mėtyti iš tritaškių, bet ir blokuoti, per vienas rungtynes mokykloje duodu maždaug tris blokus, daugelis iš jų būna labai skambūs, nuskamba per visą aikštę, kartais net išsigąstu, tie kurie meta tą kamuolį per mano bloką nebesigauda kas buvo, karta per bloką atšoko kamuolis metikui per galvą tas atvirto, bet po kurio laiko vėl žaidė.. Na ką nemažai žinote apie mane, gal galite padėti man išsirinkti pozicijas krepšinyje, tai rašykite dvi pozicijas kuriose jūsų galva galėčiau geriausiai pasirodyti
Redaguotas windoes 02-01-2010 23:08
Man dabar dar tik 15 m, todėl dar turiu laiko pasiekti savo tikslui, dabar su pusbroliu pakalbėjau sakė žino pora gerų aikštelių + baseinų pora ;D ir turi gerą kamuolį, anglijoje foflo gi nerasi ;D anglu moku prastai, tačiau ten mane prirašė į koledžą jau ir dabar ten nuvykęs galėčiau eiti, kadangi mane priėmė, ten mokinsiuos anglu, yra spec lietuvių mokytojų.
Dar pakartosiu tik tikslią savo informaciją :
1994.04.12 (15 M. ) 1.86 m. 71 kg.
Gan neblogi pasiūlymai, šendien mokykloje žaidėme krepšinį 3 vs 4, aš buvau komandoje kur trys žaidėjai, spėkit, laimėjom, žaidėm be laiko limito o iki 30 taškų, rezultatas buvo 26 (enemy) ir 19 (mūms), buvo blogai kad aš buvau tik vienas ginėjas, tentie du maniškiai tik mėtė, dažnai iš toli ir nepataikydami, be to priešu komandoje buvo kaip ir du centrai, o savoje komandoje centras buvau kaip ir aš, tačiau buvo neitikėtinas žaidimas, net ir mokytojas kuris yra nekrepšinio miegėjas (rankinio treneris jis) atėjo iš arčiau pasižiūrėti.. Suprantat o kitoje pusėje buvo klasiokės tai reikėjo biški susikaupti ;D
Nu tai meta maniškis tritaškis, netaiklus.. numušu kamuolį jam, meta dar kartą, vėl netaiklus, pavyko vos vos numušti dar kartą ir pagaliau taiklus
26 - 22, varosi kamuolį, žast blokuoju, mūsų kamuolys, maniškis ten toli varosi, lieku laisvas, gavau kamuolį, pašoku, priešas irgi pašoka, aš tarsi sklandžiau ore laikas tarsi sulėtėjo, priešas neišsilaikė orė ilgai, takšt paleidžiu, du taškai, 26 - 24, priešai varosi, aš buvau prie tritaškiu ribos nes gyniau vieną iš centrų, laisvas kitas centras, fasas, pyst pataikė priešai, 28 - 24, Stovim trys centrai po kašiu, žast žiūriu maniškis net nedames, pašokau blokai iš abiejų pusių, pro priešo šona prakišau kamuolį laisvam žaidėjui, du taškai. 28 - 26, priešai bandė greitas atakas, per tas atakas priešai iš manęs gavo kiek suskaičiavau 6 blokai, kol galiausiai atkovojau kamuolį, toliau nusivariau kamuolį už triejų, supuole du priešai atėmė, maniškis iš tų šono atėmė, tuomet žiūriu tas bėga tritaškio ribos link, šaukių nugara, neišgirdo, vėl praradom kamuolį, tas meta iš triejų, nepataiko, aš numušiau kamuolį pataikydamas į koją ir išėjo nuo jo, tada vėl atėmė priešai kamuolį iš maniškio, ir vėl metė bet ir vėl tam pačiam numušiau žiauriai ten buvo ;D tada laisvas maniškis pataikė su mano rezultatyviu perd.. galiausiai 28 - 28....
priešai turi kamuolį... tada priešą galutinai ispaudžiau į kampą, tas ten man per koją nuo manęs išėjo, tada išsimeta, pafasavo kitam centrui, spėjau pribėgti žast blokas, priešas pagavo kamuolį bet išslydo, maniškis pagavo, buvau prie kašio, pafasavo man, mane užspeidė, aplink trys priešai, žast pašokau, galvojau mest bet žiūriu būrys letenų, žiūriu už borto maniškis, pafasavau šeip netaip, du taškai, rez perdavimas ir laimėjom !,šeip nelabai mėgau būti centru, tik kad man su blokais patiko, gal kokį 20 blokų sudaviau....
Be to šendien trečiosios AA3 savaitės trečiadienis, vadinasi sunki treniruotė, be to pastebėjau kad labai sustiprėjo jau dabar kojos, po kiekvienos treniruotės varau šviežaus pieno ) jau pirštų galais liečiau lanką kažin kas bus po 15 AA3 sav
Turiu naujienų, šendien su policininkais vėl buvom salėje, tai nusprendžiau išbandyti savo šuolį.
Vos po 3 AA3 savaičių jau liečiu lanką, išsibėgėjau nesmarkiai, šokau žiūriu žemyn, vis kilstu kilstu, žast grynai lanką jaučiau, po to žiūrėdamas į lanką jau variau, gal kokius 5 kartus pasiekiau, paskui nebepajėgiau, bet tai visdėlto rezultatas, manau po 15 AA3 savaičių jau laužysiu viešus Anglijos Krepšinio lankus Sausio 29 išvarau į Angliją.
Dar šį pirmadienį nepajėgiau dašokti iki lanko, nors nedaug trūko, n dabar visą lanko šoną siekiu, matosi kad rezultatai gerėja labai puikiai, jeigu ir toliau taip gerės rezultatas tuomet garantuotai dėsiu, norėjau dar ir iš riešo mokintis, tačiau persigalvojau Visą laiką mėčiau iš abiejų rankų, nors ir gaudavau blokus vistiek imesdavau, nors ir pargriovė vistiek mesdavau, niekas nesustabdė, manau nepajėgs sustabdyti ir dabar ir ateityje.. čia tarsi šventė, nes man tai svarbu be to jau beveik gebu išlaikyti vienoje rankoje kamuolį skriejant, oj kaip noriu dėti į tą kašį, suuodžiau tą kvapą kurį skleidžia galingas dėjimas, ir man jis patiko
saunuolis labai vaizdingas dienorastis sekmes uzsienyje, gaila, jog isvyksti...
Geriausias pasiruošimas prieš rungtynes - galvoti apie žaidimą, apie tai, ką nori nuveikti išėjęs ten, apie tai, kas gali atimti iš tavęs ir tavo komandos draugų pergalę
Na ką šendien per fizinio treniruotę pasirodžiau tragiškai, nors ir daviau blokų, atkovojau kamuolius, tačiau beviltiškai elgiausi, gal tris kamuolius ar daugiau priešams atidaviau ;D be jokio fizinio ar kitokio poveikio, nežinau gal nuovargis, nes ketvirtoji aa3 savaitė, dabar pertraukėlė treniruotės metu, tai rašau, labai sunku, matosi kad raumenys labai pavargę, vistik bandysiu baigti treniruotę..
Praėjusių krepšinio sezonų naudingiausi krepšininkai
Donatas Zavackas - naudingiausias (2007-2008) reguliaraus LKL sezono žaidėjas.
Tą sezoną atstovaudamas Šiaulių komandai 203 cm ūgio puolėjas per rungtynėse praleistas vidutiniškai 30 minučių rinkdavo 17,8 taško, atkovodavo 6,8 kamuolio ir atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Jo naudingumo koeficientas 19,8.